در حال بارگزاری ...
سبــد خرید من
0 محصول
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید :
ماسک صورت ، زردچوبه؟؟؟

 

 

ماسک عسل ، شیر و زرد چوبه

در فرهنگ غذایی ما ایرانیها زردچوبه عضواصلی پخت و پز هستش.تقریبا خورشتی وجود نداره که از این عصاره شگفت انگیز درش استفاده نشده باشه.

خواص بسیار زیادی هم در درمان یکسری از بیماریها و هم لاغری داره که مورد نظر امروز ما نیست.

در این مقاله سعی کردیم ترکیبی رو معرفی کنیم که به سلامت پوست صورت شما کمک کنه:

 
.زردچوبه ، عسل و شیر به عنوان ماده سفید کننده طبیعی عمل می کنند.

ترکیب این چند ماده که همیشه در خانه دم دست میباشند، خواص آنتی باکتریال قوی برای پوست دارد. ماسک صورت زردچوبه با شیر و عسل دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده ای است که می تواند باکتری های ایجاد کننده آکنه را از بین ببرد.

.با چنین خواص باورنکردنی ، می تواند با کاهش اسکارهای آکنه یا لکه های روی پوست شما ، انواع پوست را تمیز ، هیدراته و تغذیه نماید

:عناصر
پودر زردچوبه -نصف قاشق غذاخوری
شیر - یک قاشق غذاخوری

عسل –نصف قاشق غذاخوری

:روش استفاده

.تمام مواد را در یک ظرف مخلوط کن مخلوط کنید تا خمیر مایه یکدست شود
.مخلوط را در یخچال قرار دهید تا مقداری خنک شود و پوستتان را خنک کند
صورت خود را با آب ولرم کاملاً تمیز کرده وبرای نتیجه بهتر به مدت 5 دقیقه بخار دهید و یا میتوانید
یک حوله دستی را در آب داغ قرارداده و آن را به مدت 5 دقیقه روی صورت خود بگزارید
حالا ماسک زردچوبه را روی تمام صورت خود بمالید. چند دقیقه با استفاده از نوک انگشتان صورت خود را ماساژ دهید
. بگذارید خشک شود و سپس با آب گرم بشویید
این عملیات را دو بار یا سه بار در هفته تکرار کنید

 

روغن پوست پرتقال و6 خاصیت شگفت انگیز
اکثر مردم پوست پرتقال را دور می ریزند ، توجه به فواید بالقوه این بخش نادیده گرفته شده از مرکبات ، این اشتباه است . پوست پرتقال چیست؟ پوست پرتقال ، پوست بیرونی و اندکی برآمده میوه پرتقال است به همراه مقداری لایه سفید موجود در زیر آن . بهترین قسمت میوه ، پوست آن است ، اما تعداد کمی از مردم از آن مطلعند. پوست پرتقال از آنتی اکسیدان ها سرشار است و همچنین ویتامین های A ، B ، C ، مس ، کلسیم و منیزیم را تأمین می کند. در حالی که خوردن میوه آبدار رایج ترین روش برای لذت بردن از این میوه است ، چند روش برای افزودن پوست پرتقال به رژیم غذایی شما وجود دارد.
با اکسیر طبیعت آشنا شوید

اسپیرولینا چیست؟

اسپیرولینا نوعی باستانی از جلبکهای سبز آبی است که در دریاچه های قلیایی طبیعی میروید. برخلاف بسیاری از گیاهان دیگر ، اسپیرولینا یک گیاه خودکفا است. اسپیرولینا حتی با وجود اختلاف زیاد دما ، توانایی رشد خارق العاده ای دارد. در چنین شرایطی بسیاری از گیاهان دیگر خواهند مرد. به تعبیری اسپیرولینا مواد معدنی کمی از آب موجود در آن را جذب می کندو محیط هر چه سالم تر باشد ، اسپیرولینا از مواد مغذی متراکم تری برخوردار خواهد بود است. بدلیل پروتئین فراوان موجود در این جلبک ، تبدیل به یک منبع غذایی فوق العاده نموده است.

معجزه طبیعت اینجاست

چقدر از دمنوش ها می دانیم

دمنوش‌ها و جوشانده‌های گیاهی، نوشیدنی‌هایی هستند که اغلب افراد، نوشیدن آنها را زمان‌هایی مناسب حالشان می‌دانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج می‌برند یا استرس و اضطراب و تنش روحی، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته، اغلب دمنوش‌ها را می‌توان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد.

قبل از آن که شما را با خواص برخی دمنوش‌های گیاهی آشنا کنیم، باید بدانید برخلاف باورعامه، دمنوش با جوشانده فرق می‌کند. به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانه‌ای بر بدن می‌گذارد.

برای تهیه دمنوش، ادویه‏، میوه‏، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را می‌‏توان خشک و پودر، در نهایت دم کرد. در این روش، گیاه را می‌کوبند و در آب جوشیده برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در ظرف در بسته روی بخار ملایم قرار می‌دهند و بعد صاف می‌کنند.

نوشیدنی حاصل از برگ چای، گل گاوزبان، گل ختمی، به‌لیمو، سنبل‌الطیب یا چای میوه‌ای، نوعی دمنوش است. بسیاری از متخصصان و درمانگران طب سنتی ایران، نوشیدن روزانه دمنوش یا چای را بهترین و ساده‌ترین راه تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری‌ از بیماری‌ها می‌دانند.

تفاوت جوشانده و دمنوش


اگر گیاه را مستقیم‌ با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده‌ای به دست می‌آید که خاصیت و اثر آن قوی‌تر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است. البته تحقیقات نشان داده است‌ جوشانده برخی گیاهان به دلیل تاثیر قوی و فوری بر برخی ارگان‌های مختلف بدن، عوارض ناگواری به دنبال دارد و می‌تواند به مسمومیت یاحتی مرگ منجر شود. در نتیجه توصیه می‌شود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.

معرفی چند دمنوش گیاهی


دمنوش بابونه


بابونه برای مصریان و رومیان باستان یک گیاه شناخته شده بود و آن را داروی همه دردها می‌دانستند. از دمنوش این گیاه به عنوان آرامبخش و تسکین‌دهنده اعصاب استفاده می‌شود، ضمن این‌ که به افزایش ترشح شیر در دوران شیردهی، دفع سنگ مثانه و رفع سردرد و تب کمک می‌کند و نیز ضدآلرژی و تقویت‌کننده مغز است.

بابونه برای التیام زخم معده و ورم آن مفید است و به همین دلیل، توصیه می‌شود، یک لیوان دمنوش آن را صبح و ناشتا بنوشید و سپس در رختخواب به مدت ۴ دقیقه به پشت بخوابید و پس از یک ربع صبحانه را میل کنید. برای دریافت نتیجه بهتر، این کار را مدت دو هفته انجام دهید و برای رفع بی‌خوابی و برخورداری از خواب آرام، ۱۰ دقیقه قبل از خواب یک فنجان چای بابونه میل کنید. اگر به هر گونه اختلال و گرفتاری معده مبتلا باشید، این دمنوش آرامش را به شما بازمی‌گرداند.

دمنوش برگ و میوه به


می‌توان گفت این دمنوش خوشرنگ‌تر و دلچسب‌تر از چای و نسبت به سایر دمنوش‌ها معطرتر و بهترین نوع آن است. این دمنوش، سرفه خشک را درمان می‌کند، آرامبخش، باعث تقویت قوای مغزی و نیز مقوی قلب و کاهش‌دهنده استرس و نشاط‌آور است. از خواص دیگر آن تقویت قلب، کبد، معده، اعصاب، رفع‌کننده بوی بد دهان، ضدسرماخوردگی و التیام‌دهنده سردردهای مزمن است و به هضم غذا کمک می‌کند.

دمنوش به‌لیمو


این دمنوش بویی شبیه لیمو دارد. آرامبخش، رفع‌کننده خستگی و مناسب درمان بی‌خوابی شبانه است؛ میگرن، سردرد و تپش قلب را بهبود می‌بخشد و ضمن تقویت معده، مقوی حافظه است و به تنظیم گردش خون کمک می‌کند.

دمنوش نعنا


نعنا از قدیمی‌ترین داروهای گیاهی است. یونانیان باستان برای افزایش قوای جسمانی خود برگ نعنا را روی بازو می‌مالیدند. این دمنوش به تقویت معده کمک می‌کند، ضدتشنج و سرفه، آرامبخش و درمان‌کننده سرماخوردگی و آنفلوآنزاست و به رفع سکسکه، حالت تهوع و رفع قولنج و درد معده کمک می‌کند. یک فنجان چای گرم نعنا سینه درد را آرام می‌کند و توصیه می‌شود، برای رفع گلو درد، چای آن را غرغره کنید. دمنوش نعنا اگر همراه عسل خورده شود، دارویی مناسب و بی‌خطر برای برطرف کردن ضعف جسمانی است.

دمنوش بهار نارنج

این دمنوش به شیوه چای دم می‌شود و حکمای طب سنتی، آن را برای درمان افسردگی تجویز می‌کنند. بسیار خوشبو، خوش طعم، آرامش‌بخش، شاداب‌کننده و اشتها‌آور است، به تقویت جسم کمک می‌کند و تسکین‌دهنده سردرد عصبی و کاهش‌دهنده کلسترول خون است.

دمنوش گل گاو زبان


تجویز دمنوشی سنتی مانند گل گاوزبان می‌تواند مرهمی قوی برای سرفه‌های فصل سرما باشد. این دمنوش، آرامبخش و نشاط‌آور است، رنگ رخساره را باز می‌کند، تنگی نفس، گلودرد، دلهره و وحشت را از بین می‌برد و از غم و غصه می‌کاهد.

مصرف گل گاوزبان با عسل برای رفع تنگی نفس تجویز می‌شود و چون گفته شده حاوی منیزیم است از سرطان پیشگیری می‌کند. از دیگر خواص گل گاوزبان، تقویت قلب و اعصاب و جلوگیری از تپش قلب است. همچنین تقویت‌کننده کلیه و پیشگیری‌کننده از ورم و عفونت است و به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند. مصرف این دمنوش برای زنان باردار و کودکان توصیه نمی‌شود.

دمنوش چای ترش

موطن اصلی چای ترش، غرب آفریقاست و در بیشتر مناطق گرمسیر کشت می‌شود. در برخی منابع آمده است، چای ترش از شکوفه تمبر هندی تهیه می‌شود. این دمنوش به چای مکه یا چای قرمز نیز معروف است و به دلیل طبع سردی که دارد، باعث کاهش فشار خون و حرارت کبد و سبب خنکی و تهویه بدن می‌شود و می‌تواند قند خون را کنترل کرده، موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود. گفته شده چای ترش غنی از آهن است، اما به نظر می‌رسد با داشتن اسیدهای آلی و ویتامین C به جذب بهتر آهن غذاهای گوشتی کمک می‌کند و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است. افرادی که قند، چربی و فشار خون بالا دارند، می‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای ترش اختصاص دهند، اما مصرف زیاد آن سبب رخوت و سستی می‌شود.

دمنوش چای کوهی


چای کوهی را می‌توان در اغلب عطاری‌ها پیدا کرد و بیشتر همراه سبزی‌های صحرا در فصل بهار از کوه جمع‌آوری و خشک می‌شود. این چای بیشتر مورد اقبال اهالی محلی روستاها و آرامبخش، مقوی اعصاب، ضدحساسیت و بازکننده گرفتگی روده است و بدن را مقاوم می‌کند.

دمنوش رازیانه

این دمنوش طعم خوشی ندارد و اغلب به صورت دارو می‌توان آن را نوشید. آرامبخش است و بر تسکین درد قاعدگی، افزایش شیر مادران و رفع اختلالات ماهانه تاثیر بسیار دارد.

دمنوش دارچین


چون این ادویه چاشنی غذاهای خانگی است، در دسترس‌ترین دمنوش محسوب می‌شود. دارچین درد کمر، پا و مفاصل را کاهش می‌دهد و از دلهره و بوی بد دهان می‌کاهد و موجب افزایش فشار خون شده و رفع‌کننده سردمزاجی است. این دمنوش محرک اعصاب است و به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، قوای جسمانی را افزایش می‌دهد. البته انواع دمنوش زیره سیاه، گزنه، سنبل‌الطیب، نعنا، زنجبیل و هل نیز این خواص را دارند.

دمنوش گشنیز


نوشیدن دمنوش گشنیز در فصل سرما به درمان حساسیت فصلی، آبریزش بینی و عطسه کمک می‌کند. نوشیدن دو فنجان آن در طول روز داروی خوبی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی است و مانند آنتی‌هیستامین طبیعی عمل می‌کند.

دمنوش بیدمشک


حکمای طب سنتی می‌گویند، دمنوش بیدمشک ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری و برای دستگاه گوارش سودمند است و نوشیدن آن موجب رفع جوش‌های بدن، باعث کاهش حرارت درونی بدن و سبب خنکی می‌شود.

دمنوش گل همیشه بهار


براساس برخی پژوهش‌های جدید، دمنوش و عصاره گل همیشه بهار ترکیباتی دارد که می‌تواند به سلول‌های بدخیم و سرطانی حمله کند و سلول‌هایی را که در شکل‌گیری سرطان پوست، سرطان دهانه رحم و لوسمی مزمن (نوعی سرطان خون) نقش دارند، مهار کند. به باور کارشناسان این دمنوش به دلیل مقادیر زیاد ترکیبات فنولیک، خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهاب نیز دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند سمی و خطرناک باشد.

دمنوش میوه‌ای

اغلب دمنوش‌های میوه‌ای طعم و بوی تند و در تماس با آب جوش، رنگی قوی دارند. اگر این طعم و رنگ بیش از حد باشد به تقلبی بودن آن شک کنید.

از خواص دمنوش میوه می‌توان به خاصیت ضدسرماخوردگی، کم کردن فشار و غلظت خون، کمک به عملکرد مطلوب کبد، انرژی‌زایی و برطرف‌کنندگی خستگی اشاره کرد ضمن این که دمنوش میوه‌ای در مقایسه با دمنوش گیاهی ویتامین بیشتری دارد، غنی از آنتی‌اکسیدان است و به افزایش سطح ایمنی بدن کمک می‌کند و مقوی اعصاب است. برای آن که بیشترین سود را از دمنوش میوه‌ای ببرید، می‌توانید آن را به صورت خانگی تهیه کنید.

دمنوش مخلوط آرامبخش

این دمنوش می‌تواند حاوی گل گاوزبان، اسطوخودوس، سنبل‌الطیب و بهارنارنج باشد که ترکیب آن معجونی آرامبخش به شما هدیه می‌دهد.

اسطوخودوس برای درمان ضعف اعصاب و برطرف کردن غم و اندوه سودمند است. از خواص سنبل‌الطیب، بهار نارنج و گل گاوزبان هم رفع‌کننده ناراحتی‌های عصبی، دلهره و تشویش و درمان‌کننده بی‌خوابی و میگرن است.

دمنوش مخلوط انرژی‌زا

این دمنوش می‌تواند حاوی گشنیز، هل، دارچین، زنجبیل، میخک و جنسینگ باشد. جنسینگ نیروزا و مقوی است و به عنوان گیاه جوانی در جهان شهرت دارد و در بهبود حافظه و نشاط و تقویت قوای ذهنی و جسمی موثر است. میخک مقوی مغز است و از سرطان جلوگیری می‌کند. زنجبیل نیروبخش و مقوی معده و هل، معطر و مقوی بدن و دارچین نیز شادی‌آور است.

دمنوش مخلوط لاغری


این دمنوش حاوی چای سبز، سنا، زیره و گل محمدی است. چای سبز سوخت و ساز چربی بدن را تسریع می‌کند. سنا به دلیل ملین بودن و برخورداری از خواص هورمونی و زیره سبز به دلیل انرژی‌زایی و افزایش جنب و جوش و گل محمدی به دلیل نشاط‌آور بودن، نوشیدنی مناسبی محسوب می‌شود.

ناگفته نماند این دمنوش‌ آن طور که فکر می‌کنید لاغرکننده نیست و تا حدودی از اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

فواید عرقیات گیاهی

امروزه انسان ها بیش از هر زمان دیگری می توانند از انواع مختلف مواد غذایی بهره مند گردند. اما غالباً به دلیل تغذیه نامناسب به عوارض ناشی از آن مبتلا می شوند و به ناچار برای درمان آن به داروهای شیمیایی روی می آورند. داروهایی که عوارض جانبی آنها از جنبه های مثبت آن بیشتر است. لذا در اینجاست که گیاهان دارویی به کمک ما انسان ها می آیند و هرچند اثری درمانی آرام و کندتری دارند ولی بیش از داروهای ترکیبی مصنوعی قابل اعتماد می باشند. و بیماری را از درون تحت تأثیر قرار می دهند. البته باید در نظر داشت که برای درمان برخی بیماری ها البته باید درد را درمان کرد که در این گونه مواقع باید داروهای شیمیایی را به صورت قرص یا تزریق با نظر پزشک استفاده شود و سپس برای پیشگیری و حفظ تندرستی و درمان اساسی نارسایی های مزمن دستگاه های بدن می توان از گیاهان دارویی مورد نظر استفاده نمود. لذا نظر به اینکه گیاهان دارویی در حالت های مختلف (عرق گیری، عصاره گیری و جوشانده) دارای خواص یکسانی نمی باشند برای رسیدن به نتیجه مطلوب و مؤثر از آنها باید به نوع، میزان و نحوه تجویز آن توجه نمود تا بتوان بیشترین اثر را از کمترین میزان آن برد. عرقیات یکی از پر مصرف ترین شکل های استفاده از گیاهان است. امروزه در ایران بیش از ۴۰ نوع گیاه وجود دارد که عرق گیری شده و به صورت طبی مورد استفاده قرار می گیرند. از معمولی ترین خواص درمانی عرقیات می توان به خاصیت ضد درد، ضد میکروب، ضد انگل، ضد قارچ، ضد اسپاسم و آنتی اکسیدانی آنها اشاره کرد. هم چنین به دلیل آنکه عرقیات طبی درواقع رایحه، عطر یا اسانس گیاهانی می باشند که آن را به آب اضافه می نمایند داروهای معطری می باشند که رایحۀ آنها می تواند گیرنده های عصبی بویایی را تحریک نموده و بر روند ساخته شدن هورمون ها حرارت بدن، سوخت و ساز بدن، سطح هورمون های استرس و جنسی، سامانه دفاعی بدن، افکار و رفتارهای عاطفی و جسمانی ما اثر بگذارند. این مواد معطر که مقدار آنها در عصاره یا روغن گیاهان شفابخش بیشتر وجود دارد با تحریک مغز و ترشح انتقال دهنده های عصبی موجب حالات روانی خاصی در انسان می شود. و احساس سلامت، سرخوشی، خشنودی و خرسندی به وجود می آورند. این بوها می توانند استرس و تا حدودی درد را کاهش داده و موجب تعادل عاطفی شوند. علاوه براین تنفس رایحه های خوشبو علاوه بر تحریک پیاز بویایی به درون ریه ها نفوذ کرده و به مولکول های اکسیژن می چسبند و بدین وسیله به درون خون راه یافته و موجب خود بهبودی و خود درمانی اعضاء و بافت های بدن می شوند. هم چنین این مواد می توانند به وسیله ماساژهای موضعی پوستی به درون این مایع بین سلولی زیر پوست نفوذ کرده و از این راه نیز وارد جریان خون شده و به اعضای دیگر و دستگاه های لنفاوی بدن برسند و بر سامانه اثر بگذارند. از آنجا که عرقیات دارای مواد شیمیایی مختلفی می باشند دارای طبیعت گرم و سرد بوده و مصرف متعادل آنها برای مصرف کننده عوارضی نخواهد داشت. این نوشیدنی ها به دلیل طبیعی بودن با هم تداخلی ایجاد نمی کنند ولی برخی از آنها با داروهای شیمیایی تداخل اندکی نشان می دهند. به طور کلی عرقیات گیاهی نوع ضعیف شده اسانس ها می باشند. چه در هنگام تهیه آن ها از آب بیشتری استفاده می نمایند تا برای مصارف خانگی و دارویی رقیق تر گردند. بنابراین عرقیات در مقایسه با اسانس ها باید در حجم بیشتری مصرف شوند که البته زیاده روی در مصرف آن ها می تواند برای مصرف کننده عوارض جانبی به همراه داشته باشد. از سوی دیگر به دلیل آن که در اسانس گیری از مقادیر بسیار کم آب استفاده می شود. اگر آن ها را به اندازه عرقیات مصرف نمایید می توانند در صورت استعمال موضعی ایجاد تاول کرده و در صورت خورده شدن مخاط دهان را از بین برده و زخم هایی را ایجاد کنند.

عرقیات زمانی می توانند بیشترین اثر را داشته باشند که بطور کامل در آب پراکنده شده و یا به اصطلاح دو آتشه گردند. از تقطیر مجدد عرقیات معمولی فرآورده دو آتشه حاصل می شود که نوع مرغوب تری از عرق بوده و مزه و بوی تلخ تر و تندتری نسبت به عرقیات معمولی دارند. به این ترتیب اگر فرآورده حاصله را مجدد تقطیر نمایند از مقدار آب آن بسیار کاسته شده و به آن “اسانس گیری” گویند.

اسانس ها روغن های سبکی هستند که در بالای آب جمع شده و قابل جمع آوری می باشند. خواص دارویی آن ها نیز در حجم کمتر مانند عرقیات می باشد. در مورد میزان و نحوه مصرف عرقیات و اسانس ها حتماً از متخصصان این امر کمک بگیرید,

۲

خواص درمانی برخی عرقیات گیاهی عرقیات با طبیعت گرم

گلاب : مقوی قلب و اعصاب، آرام بخش، خوشبو کننده، ملین روشن کننده پوست و محافظ آن و نشاط آور.

عرق بهار نارنج : مقوی قلب و اعصاب،رفع کننده بی خوابی عصبی،رفع کننده افسردگی، تسکین دهنده ناراحتی های سینه و رفع سرفه،آرام بخش و رفع کننده تپش قلب.

عرق آویشن : تقویت کننده بینایی، مقوی معده، ضدتشنج، ضد انگل، درمان کننده بی خوابی و تصفیه کننده خون.

عرق نعناع : مقوی دستگاه گوارش، برطرف کننده ناراحتی های معده، ضد اسهال، ضدنفخ و برطرف کننده دل درد و دل پیچه.

عرق پونه : خلط آور، رفع کننده بیماری نقرس، آسم، سیاه سرفه، گریپ و هیستری و بادشکن

عرق چهل گیاه : مقوی قلب و اعصاب، مسکن دردهای قاعدگی، بازکننده رگ های قلب، تنظیم کننده دستگاه گوارش، آرامبخش، ضد تهوع و استفراغ، بادشکن و مقوی معده.

عرق بادرنجبویه : تقویت کننده مغز، اعصاب، حافظه و قلب، بازکننده رگ های قلب، درمان کننده خستگی های روحی، عصبانیت و بی حوصلگی، رفع کننده سردردهای عصبی و ضد استفراغ در دوران بارداری.

عرق بومادران : برطرف کننده رماتیسم و دردهای استخوانی، تنظیم کننده قاعدگی، تصفیه کننده خون و رافع خستگی.

عرق شوید : برطرف کننده چربی، ضد دل درد و بیماری های روده، مقوی معده، هضم کننده غذا و زیاد کننده شیر.

عرق کاکوتی : مقوی اعصاب، ضد انگل، ضد عفونی کننده مجاری تنفسی، مقوی دستگاه گوارش، درمان کننده بی خوابی و تقویت کننده بینایی.

عرق گزنه : بندآورنده هرگونه خونریزی داخلی، جلوگیری کننده از ریزش مو، تسکین دهنده دردهای عضلانی و استخوانی، معالج بیماری قند، رفع کننده بیماری های پوستی، تقویت کننده اعمال هضم، ادرارآور، درمان کننده پروستات، و افزایش دهنده گلبول های قرمزخون.

عرق نسترن : ضد اسکوربوت، رفع کننده انقباضات غیر ارادی ماهیچه های معده، رفع کننده بیماری های ناشی از ورم و التهاب کلیه، ادرار آور و سرشار از ویتامین ث

۲عرق هل : مقوی معده، رفع کننده سردرد، رفع کننده بی خوابی، مسکن دردهای عصبی و کم خونی، معطر و خوشبو.

عرق دارچین : مقوی قلب، برطرف کننده عفونت های گلو، پایین آورنده فشار خون و چربی قندخون.

عرق زیره : ضدچاقی، رفع کننده ضعف اعصاب، هضم کننده، درمان کننده کم خونی و پایین آورنده چربی خون.

عرق رازیانه : افزایش دهنده شیر مادر، معالج تأخیر وقوع زمان قاعدگی، هضم کننده و درمان کننده کم خونی و ضعف اعصاب.۲

۲

عرقیات با طبیعت سرد و معتدل

عرق کاسنی : تصفیه کننده خون، سفید کننده پوست، درمان کننده کم خونی و بیماری های مزمن پوستی، رفع کننده یبوست، مقوی کبد، برطرف کننده جوش های صورت، رفع کننده ورم التهابی لثه و رفع کننده رسوبات ادراری.

عرق شاهتره : معتدل، ضدحساسیت ها، تصفیه کننده خون، صفرابر، اشتها آور، رفع کننده بیماری های پوستی، ادرار آور، ضد یرقان، مقوی لثه، هضم کننده غذا، معرق و سرشار از ویتامین «ث».

عرق خارشتر : برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه، مقوی اعمال کلیه و شستشو دهنده کلیه ها.

عرق بید : تب بر، رفع کننده بی خوابی های اعصاب، رفع قاعدگی های دردناک، مقوی معده، اشتهاآور و ضد یرقان.

روغن های طبیعی برای مو شما

۲اول به جنس موهای خود دقت کنید، اگر موهای شما چرب نیست، بهترین گزینه برای تقویت و افزایش رشد موها روغن‌های گیاهی طبیعی است. روغن‌های طبیعی گیاهی حاوی مواد مغذی، ویتامین‌ها، اسیدهای چرب و املاح هستند و می‌توانند بخشی از نیازهای موهای شما را برطرف کنند.البته می‌توانید برای صرفه‌جویی این روغن‌های طبیعی را به طور خالص تهیه کنید و بعد با اضافه کردن به شامپو یا حتی به تنهایی از اثرات آن سود ببرید. برای اینکه از علت ریزش موی خود مطلع شوید بد نیست اول به دکتر مراجعه کنید و از او بخواهید با آزمایش خون میزان آهن و کارکرد تیروئید شما را چک کند، چون مثلاً کم کار شدن تیروئید می‌تواند باعث نازک شدن و ریزش مو شود، آهن در فرآیند رساندن اکسیژن به سلول‌ها نقش دارد و اکسیژن از مواد مهمی است که به رشد موها کمک می‌کند، خوردن غذاهای حاوی آهن یا قرص‌های آهن می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد

روغن آووکادو :

این روغن یکی از روغن‌های مغذی پوست و مو است.بیشتر به کسانی توصیه می‌شود که پوستی ملتهب در کف سر دارند یا موهایشان بیش از اندازه نازک شده‌ است. روغن آووکادو ترکیب بسیار سبکی دارد و به راحتی جذب موها و پوست کف سر می‌شود. علاوه بر اینها این روغن می‌تواند آب و رطوبت را در خود نگه دارد و در نتیجه به آب‌رسانی موها هم کمک می‌‌کند. از دیگر خواص روغن آووکادو SPF موجود در آن است. یعنی دارای مواد حفاظتی در برابر نور آفتاب است و می‌تواند تا حدی از موها در مقابل ضررهای ناشی از اشعه ماوراءبنفش خورشید محافظت کند. این روغن سرشار از ویتامین‌های A، D، E ، ۶B ،آمینو و فولیک اسید است؛اینها موادی هستند که هر موی سالمی به آنها نیاز دارد.شما می‌توانید از روغن آووکادو برای نرم کردن عمقی مو و حتی به عنوان ماسک مو استفاده کنید. اما برای گرفتن نتیجه بهتر این روغن را به همراه دیگر روغن‌های مغذی مثل روغن‌زیتون استفاده کنید.

روغن بادام تلخ :

یکی از روغن‌های رایج و خوب برای چرب کردن موها در آقایان و لطیف کردن پوست‌های خشک روغن بادام است. این روغن به راحتی در دسترس است. پروتئین‌های موجود در این روغن به بازسازی سطح پوست کمک می‌کنند. بهتر است این روغن را با محصولات شوینده مخلوط کنید تا اثربخشی بیشتر آن را ببینید.البته روغن بادام به تنهایی هم می‌تواند موها را درخشان، چرب و مقاوم کند. یادتان باشد برای مو بهتر است از روغن بادام تلخ و برای پوست از روغن بادام شیرین استفاده کنید.

روغن هفت مغز :

ترکیبی از روغن هفت مغز گیاه یکی از بهترین روغن‌های تقویتی است. این روغن شامل: بادام تلخ و شیرین، فندق، سیاه‌دانه، پسته، کنجد و کرچک است که تک‌تک آنها از بهترین تقویت‌کننده‌ها هستند. روغن هفت مغز بیشترین مواد مغذی و ضروری پوست و مو را در خود دارد و یکی از بهترین انتخاب‌های برای تقویت مو است.

روغن زرده تخم‌ مرغ :

تخم‌مرغ حاوی مقدار زیادی پروتئین و انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامینA،BوDو املاح معدنی است. روغنی که از زرده آن تهیه می‌شود برای تقویت مو مفید است. ترکیب این روغن به همراه ریشه گیاه دارویی به نام “کندوش” عمل رشد و تقویت مو را سرعت می‌بخشد و خاصیت ضد ریزش نیز دارد. ۶۰ سی‌سی روغن زرده تخم مرغ را به همراه ۱۰گرم کندوش آسیاب شده مخلوط و در فواصل زمانی مختلف استفاده کنید.

روغن مورد :

برگ مورد متعلق به یکی از قدیمی‌ترین درختانی است که از مهم‌ترین گیاهان دارویی به شمار می‌رود و از قدیم جهت تقویت مو استفاده می‌شد. عوامل مخرب خارجی مثل قارچ‌ها و باکتری‌ها و عوامل حساسیت‌زا مثل مواد شیمیایی موجود در رنگ‌های مو به اشکال مختلفی باعث تخریب پوست می‌شود. التهاب، شوره، خارش و تضعیف مو به صورت خشکی موخوره و ریزش مو از عوارض این عوامل بیرونی است. روغنی که از این برگ‌های سبز و شفابخش تهیه می‌شود به نام روغن مورد دارای ترکیبات متعددی است و مجموعاً دارای خواص ضد قارچ و اغلب باکتری‌های بیماری‌زا بوده و با مهار رشد و نمو این میکروارگانیسم‌ها از اثرات تخریبی آنها بر سطح پوست و پیاز مو جلوگیری می‌کند.

روغن نارگیل :

روغن نارگیل یک روغن طبیعی است که از گوشت داخل میوه نارگیل تهیه می‌شود. از نشانه‌های بارز آن مایع بودن روغن در دمای معمولی و جامد شدن در دمای پایین است. این روغن را تقریباً همه می‌شناسند، چون کاربردهای زیادی در زمینهٔ تهیه مواد آرایشی دارد. روغن نارگیل یکی از بهترین روغن‌ها درزمینهٔ رطوبت بخشیدن به پوست و مو و رفع خشکی پوست و مو است. نارگیل رایحه‌ای مطبوع و قدرت نفوذپذیری بالایی دارد. این روغن کمبود پروتئین‌های مو را تا حدی جبران می‌کند و موجب ضخیم‌تر شدن آنها می‌شود؛ علاوه بر اینها با افزایش رطوبت و آب‌رسانی موها مانع موخوره شدن و آسیب‌دیدگی و شکنندگی آنها می‌شود. اگر پوست ریز کف سر دارید هم این روغن به شما کمک می‌کند. برای از بین بردن شوره‌ها باید حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به طور کامل روی پوست کف سرتان ماساژ دهید، البته برای نتیجه بهتر این کار را هنگام خواب انجام دهید و اجازه دهید تا صبح روی سر شما باقی بماند و صبح کاملاً آبکشی کنید، بهتر است حداقل هفته‌ای یک‌بار این کار را انجام دهید.۲

روغن هسته انگور :

این روغن از هسته انگور به دست می‌آید و فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیراشباع آن تا ۹۰ درصد می‌رسد. روغن انگور خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد که ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین E و ۲۰ برابر بیشتر از ویتامینC است. روغن خالص دانه انگور، ترکیبی فوق‌العاده مؤثر برای فعال‌سازی مجدد رشد پیاز مو است،علاوه بر اینکه خوردن این روغن بسیار مفیدتر از روغن‌های مایع است ماساژ دادن آن روی پوست سر هم می‌تواند برای تقویت رشد مو مؤثر باشد.۲

روغن کنجد :

روغن کنجد اسیدهای چرب امگا۳ ، امگا۶ و ویتامین E دارد و معمولاً از دانه‌های کنجد که دانه‌های روغنی هستند تهیه می‌شود. روغن کنجد علاوه بر مصرف پخت و پز در صنایع آرایشی و بهداشتی، برای تهیه انواع کرم‌های مرطوب‌کننده، نرم‌کننده و ترمیم‌کننده پوست و مو کاربردهای فراوانی دارد.۲

روغن سیاه دانه :

نام دیگر آن سیاه تخمه و یا در عربی شونیز است که یکی از قدیمی‌ترین طعم‌دهنده‌هاست که قدیمی‌تر‌ها و شاید امروزه نیز در نان‌ها و ترشی‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغنی که از این دانه‌ها تهیه می‌شود یکی از بهترین روغن‌ها در زمینهٔ پوست و مو است. سیاه‌دانه کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف از جمله صنایع آرایشی و بهداشتی دارد. برای تهیه و تولید انواع لوسیون ضد ریزش مو و ابرو، تقویت کننده‌های گیاهی برای مو از روغن سیاه‌دانه استفاده می‌شود.

روغن کرچک :

بیش از۴۰۰۰ سال سابقه نشان‌دهنده ویژگی‌های خاص و مفید این روغن است. این روغن دارای خواص درمانی و زیبایی بی نظیری است که از این خواص درمانی باید به مواردی از جمله: تقویت مژه و ابرو، از بین برنده موخوره، تقویت و رشد مو، چین‌وچروک پوست، از بین برنده خشکی و ترک دست‌وپا اشاره کرد.۲

روغن فندق :

روغن فندق یکی از بهترین روغن‌ها با سابقه درخشان درزمینهٔ زیبایی، پوست و مو است که همه با نام و خواص درمانی این روغن در زمینه تقویت و رشد مو ابرو و مژه آشنا هستند ، این روغن تقریباً در اکثر آرایشگاه‌های زنانه همیشه مورد استفاده قرار گرفته و در تمامی موارد تأثیر خود را به خوبی نشان داده است.۲

روغن جوجوبا :

جوجوبا در حقیقت دانه‌هایی مانند بادام‌ زمینی است که در گذشته در محلی میان مکزیک و آمریکا رشد می‌کرده که جدیداً در ایران هم کاشت و تولید می‌شود .این روغن غلظت زیادی دارد اما خاصیت جذب سریع دارد و در تهیه بسیاری محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن جوجوبا تأثیر فوق‌العاده‌ای در زمینه پوست و مو دارد. از جمله: ضد چین و چروک بودن و سرشار از ویتامین‌های A,B,E و مواد معدنی مانند سلنیوم است، مرطوب‌کننده و نرم‌کننده پوست و مو، شفافیت پوست و مو، جلوگیری از ریزش مو به دلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین‌های B,E، مفید در ضخیم و پرپشت شدن مو، برطرف‌کننده خشکی و ترک لب، و برای پوست‌های مستعد آکنه مفید است.

چند پیشنهاد :

برای موهای خشک بهتر است از این روغن‌ها استفاده کنید :

روغن گل مریم، سنبل، گل شمعدانی، رز ماری برای موهای چرب بهترین روغن‌ها : اکلیل کوهی، سرو کوهی، مریم‌گلی، سدر، برگ درخت چای درمان ریزش مو: رز ماری، لیمو، سرو کوهی، گل شمعدانی و نوشیدن دم‌کرده زنجبیل

موهای آسیب‌دیده و شکننده :

گل بابونه، لیمو، سنبل، گل شمعدانی یا رز ماری یک پیشنهاد این است که قبل از حمام کردن موهای خود را با روغن گیاهی مخصوص ماساژ دهید و اجازه دهید چند ساعتی روی موهای شما باشد و بعد به حمام بروید، زیرا در این صورت ریشه موهای شما با این مواد تقویتی بیشتر در ارتباط بوده و برای پوست سر و ریشه بسیار مفیدتر هستند. حتی اگر می‌توانید اجازه دهید این روغن گیاهی از شب تا صبح روی موهای شما بماند.البته بعضی روغن‌ها مثل سیاه‌دانه نباید بیش از دو ساعت روی پوست سر بماند.

دسته بندی ها
هایپر عطاری